tirsdag 11. januar 2011

Lover om krig! Åndelig Krig!

                      Når du drar ut i krig mot dine fiender/Åndelig Krigføring!

5.Mos.20.1:Når du drar ut i krig mot dine fiender og får øye på hester og vogner, en hær som er større enn din, da vær ikke redd dem. For Herren din Gud er med deg, han som førte deg opp fra Egypt.
-Han frir deg fra trelldommen:Jes.53:
 4 Sannelig, våre sykdommer tok han på seg,
        og våre smerter bar han.
        Vi trodde han var blitt rammet,
        slått av Gud og plaget.
     5 Men han ble såret for våre overtredelser
        og knust for våre misgjerninger.
        Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred,
        ved hans sår har vi fått legedom.
     6 Vi fór alle vill som sauer,
        vi vendte oss hver sin vei.
        Men skylden som vi alle hadde,
        lot Herren ramme ham.
     7 Han ble mishandlet, men bar det ydmykt;
        han åpnet ikke sin munn,
        lik lammet som føres bort for å slaktes,
        lik sauen som tier når den klippes.
        Han åpnet ikke sin munn.
     8 Gjennom trengsel og dom ble han revet bort.
        Men hvem i hans samtid aktet på det?
        Han ble utryddet av de levendes land,
        måtte dø for sitt folks overtredelse.
     9 De gav ham en grav blant ugudelige,
        hos en rik mann, da han var død,
-Fs.Vi vet dette er frelses historien Profetert om Jesus Eller:Jehesua som han var kalt på sitt morsmål! Vi har og en kamp.For vår egen del å følse Hans løfter og "Gå ut".Dernest å hjelpe andre å gjøre det samme!

Et nådens år fra Herren 
Jes.61Herrens Ånd er over meg,
        for Herren Gud har salvet meg.
        Han har sendt meg for å forkynne
        et gledesbudskap for de arme,
        for å lege dem som har et knust hjerte,
        rope ut frihet for fanger
        og frigjøring for dem som er i lenker.
     2 
Jeg skal rope ut
        et nådens år fra Herren,
        en dag med gjengjeld og straff fra vår Gud;* (2.Komme:Dommen!)
        jeg skal trøste alle som sørger,
     3 og gi de sørgende i Sion
        hodepynt istedenfor aske,
        gledesolje for sørgedrakt
        og lovsang istedenfor motløshet.
        De skal kalles rettferds mektige trær,
        som Herren selv har plantet
        for å vise sin herlighet.
     4 De skal bygge opp igjen gamle ruiner,
        gjenreise det som før ble lagt øde,
        bygge på ny de herjede byer,
        som lå der øde fra slekt til slekt.
-Fs-Vi ser at Nåde tiden enda ikke er over,men det er også Mye som må bygges opp! Settes i rett stand! Han trenger Krigere i sin Hær! Med "Mursje og Sverd! (Order-Herren:Joh.1,1 og Ef.6,17)
2 Før dere går til strid, skal presten tre fram og tale til hæren. 3 «Hør, Israel!» skal han si til dem. «I dag går dere til strid mot deres fiender. Mist ikke motet, og vær ikke redde! Frykt ikke, og la dere ikke skremme av dem! 4 For Herren deres Gud går med dere. Han vil kjempe for dere mot fiendene og gi dere seier.»
*Den som har denne ydmyke Ånd fra Herren som i Salme 104.Som Vet-vi er støv og at Han kan trekke sin Ånd(e) tilbake når tiden er inne: 27 Alle venter de på dig, at du skal gi dem deres føde i sin tid. 28 Du gir dem, de sanker; du oplater din hånd, de mettes med godt. 29 Du skjuler ditt åsyn, de forferdes; du drar deres livsånde tilbake, de dør og vender tilbake til sitt støv. 30 Du sender din Ånd ut, de skapes, og du gjør jordens skikkelse ny igjen. 31 Herrens ære være til evig tid! Herren glede sig i sine gjerninger!
 *8 Dessuten skal tilsynsmennene si til hæren: «Er det noen som er redd og motløs, kan han dra hjem igjen, for at ikke hans våpenbrødre skal miste motet likesom han.»  9 Når så tilsynsmennene er ferdige med å tale til hæren, skal de sette befalingsmenn over den.
-Fs.Har Han voktere over sine? Eller er det Anti-Krists ånd som Paulus snakker om som er rådene hos Deg?Hva gjør Du med det?Herren "Søker ikke splittelse"-Han søker Sannhet I et legeme" Husk det! Ikke noe Kompromiss! Her kommer "Den sanne kriger frem! (Se neste vers:Fred-Hvis mulig! Det Er Guds vei! Men Ikke på Kompromiss med Sannheten! 
Se:Matt.28.18: Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. 19 Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn 20 og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»Mrk:Du gjør dem-Til Disipler først!Så ...Når de forstår (Apg.2,37-38)Hva skal vi gjøre brødre? Så den rette dåp! (En tro,En Herre ,En dåp.)Så skal de som får spesielle oppgaver Hjelpe De andre til å vokse opp til Det de alle skal ha:Hele Kristi/Mesias Fylde!
* 10 Når du rykker fram mot en by for å angripe den, skal du først tilby den fred.
Jakob (Jesu Halvbror og leder i Jerusalem?)sier litt om "Splittelsens Problem"! Se Kap.3:13 Er noen av dere vis og forstandig, da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den tålsomhet som visdommen gir(*Her Du klar?). 14 Men bærer dere på bitter misunnelse og selvhevdelse i hjertet, da har dere ikke noe å rose dere av; lyv ikke mot sannheten.(*Viktig!) 15 En slik visdom kommer ikke ovenfra, men er jordisk, rent menneskelig, ja, djevelsk.(*Så dere det:Djevelsk!) 16 For hvor misunnelse og selvhevdelse rår, der er det uorden og alt som er ondt.17 Men visdommen ovenfra er først og fremst ren, dernest fredsæl, forsonlig og føyelig, rik på barmhjertighet og gode frukter, upartisk og uten hykleri. 18 Og rettferds frukt blir sådd i fred og vokser fram for dem som stifter fred.Mrk:Dette er Anti-Krists ånd! Den var der da-Den Er her enda mere Nå!
* 17 Du skal bannlyse (!) hetittene, amorittene, kanaaneerne, perisittene, hevittene og jebusittene, slik som Herren din Gud har befalt deg.(*Hvorfor?P.g.a.alle syndene og avgudene!) 18 Ellers kunne de lære dere å ta etter alle de avskyelige ting som de har gjort for sine guder, så dere synder mot Herren deres Gud(*Altså-Derfor!)
-Fs.Jødene hadde en tendens.."Som oss Kristne"-å følge "Alle de andre og ikke "Den allmektige" og lyde Ham i Et og alt! Jeg syntes jeg hører fra Menigheten:"Har Gud virkelig sagt"? Vet dere hva vi gjør da? Vi Bryter Guds 10 Bud! Vi setter oss "På Guds Trone (NB!) og gjør OSS SELV (JEG ER) til gud! Vi vet! Hva som er "Rett og Galt".Det er sant! Vi har spist av "Kunnskapens Tre" og Derfor ble vi "Støtt Bort FRA GUD"!
VEND OM TIL DEN FØRSTE KJØRLIGHET OG BLI IGJEN-EN KRIGER I HANS HÆR! Vi er kalt til å være:Konger og Prester og Dømme i Hans Rike! Komme Ditt Rike Far! Skje Din Vilje -Både-I Himmel og Jord! Amen!

Husk dere er støv og at Guds Ånd holder liv i oss!
Svar på spørsmål:


 Interessant spørsmål Rolf!Først vil jeg si at De som "Ikke" ønsket el.tør, skal være med! Når det gjelder"Åndelig krig" er det vel tryggere grunn! Nå velger jeg allikevel å komme med noen tanker.Sier dette som mine egne ideer om hvorfor! (*Husk det!)

Vel:I utgangspunktet er krig av det onde! Lucifer,Var en salvet Kjerub,som stod for Guds trone.Han gjorde opprør! Han startet "En krig som holder på enda"! Gud definerer den som:Synd! Synd er Lovbrudd.Brudd på Guds lov! Disse land som Israel kjempet "mot med Guds hjelp" var en form for "Syndens Lønn"! Syndens Lønn er Døden"!(Dette er Guds Lov!)Om Han velger å gjøre den ved Jesu 2.Komme-Den store og forferdelige-For dem som går fortapt!Jesus sier du skal "Ikke frykte han som kan slå kroppen i hjel"! Det er Motstanderen Djevelen (Betyr motstander-Tidligere :Lucifer)Han,alle engler og alle oss har fri vilje til å velge "Livet vi vil leve"! Vi må som voksne mennesker også ta ansvar for de handlinger vi gjør.Sånn er livet! Her hadde Gud bestemt at "Syndens Mål-Var Fylt" og dommen skulle komme.Han valgte å gjøre det ved Israel som Han hadde utvalgt! De skulle være et forbilde for oss! Så "Vi" skulle lære! Derfor trekker jeg så klare paralleller mellom "Krig og Åndelig Krig"!Husk-Det er "Den 2.Død-Dommens Død som gjelder.Hele tiden i et menneskes liv kan "Vi velge å følge Guds vei"! Da må vi snu om og søke Hans løsninger.de finner vi i Bibelen og ved Bønn og Hans Sannhetens Ånd vil Han veilede oss alle! Husk-Det er en Krig! Fienden jobber imot! Disse menneskene hadde gjort ting du og jeg ikke ville drømme om en gang og det var på tide "Å bremse den onde utviklingen"!Gud gjorde det også på Noahs tid og Loths tid! Da var og "Ondskapen stor på Jorden"! Her i denne historien var det "Et folk med"! "Guds Folk". Husk det jeg sa:Et forbilde for oss! Men:"Gud sa,Det var Hans Krig"! "En annen plass står det:"Hevnen hører Herren til"! Minst-Et av folkeslagene som skulle bekjempes da Israel skulle innta "Løftes Landet"! Landet som han allerede hadde lovet til Abraham:"Alle Troendes Far"! (Viktig!) De måtte vente i Ørkenen (!!!) til "Syndens Mål" var fylt! Gud gjør Alt i Rett tid! Når "Synden var Full Byrdet"! Ja,da grep Gud inn og "Opprettet Loven"! Mrk.Det var Gud som gjorde det! Folket var Undertallige i denne historien i utgangspunktet og det var nesten Ingen igjen da "Kampen Begynte"! Lærerikt! "Ikke ved makt,ikke ved kraft,men ved Min Ånd-Sier Herren"!
Min Konklusjon:Vi må stole på Han! Han ER Kjærlighet og vil at alle skal bli Frelst! Dette er noe av Kamp våpnene vi går ut med.Motstanderen i Krigen er en løgner og sier mye annet! Men Gud er "En fortærende Ild også! Han er Rettferdig og Han tåler IKKE Synd,Som jeg sa er Lovbrudd! Derfor sendte Gud den allmektige (Det tror ikke Motstanderen..) sin Sønn til denne jorden som da "Levde i Synd og tok på seg synden-Ved å DØ for den! Guds rettferdighet var opprettholt og vi kan gå tilbake til historien (Som også lærer oss-om frelse!)De fikk tilbudet om omvendelse først! Velg Smart!

3 kommentarer:

  1. Rolf Kristian Andersen Sier ikke herren at du skal elske din neste.Så vorfor dra i krig da.

    SvarSlett
  2. Inge Ramse Interressant spørsmål Rolf! Først il jeg si at De som "Ikke" ønsket el.tør, skal være med! Når det gjelder"Åndelig krig" er det vel tryggere grunn! Nå velger jeg allikevel å komme med noen tanker.Sier dette som mine egne ideèr om hvorfor! (*Husk det!)
    Vel:I utgangspunktet er krig av det onde! Lusifer,Var en salvet Kjerub,som stod for Guds trone.Han gjorde opprør! Han startet "En krig som holder på enda"! Gud definerer den som:Synd! Synd er Lovbrudd.Brudd på Guds lov! Disse land som Israel kjempet "mot med Guds hjelp" var en form for "Syndens Lønn"! Syndens Lønn er Døden"!(Dette er Guds Lov!)Om Han velger å gjøre den ved Jesu 2.Komme-Den store og forferdelige-For dem som går fortapt!Jesus sier du skal "Ikke frykte han som kan slå kroppen i hjel"! Det er Motstanderen Djevelen (Betyr motstander-Tidligere :Lusifer)Han,alle engler og alle oss har fri vilje til å velge "Livet vi vil leve"! Vi må som voksne mennesker også ta ansvar for de handlinger vi gjør.Sånn er livet! Her hadde Gud bestemt at "Syndens Mål-Var Fylt" og dommen skulle komme.Han valgte å gjøre det ved Israel som Han hadde utvalgt! De skulle være et forbilde for oss! Så "Vi" skulle lære! Derfor trekker jeg så klare paralleller mellom "Krig og Åndelig Krig"!Husk-Det er "Den 2.Død-Dommens Død som gjelder.Hele tiden i et menneskes liv kan "Vi velge å følge Guds vei"! Da må vi snu om og søke Hans løsninger.de finner vi i Bibelen og ved Bønn og Hans Sannhetens Ånd vil Han veilede oss alle! Husk-Det er en Krig! Fienden jobber imot! Disse menneskene hadde gjort ting du og jeg ikke ville drømme om en gang og det var på tide "Å bremse den onde utviklingen"!Gud gjorde det også på Noahs tid og Loths tid! Da var og "Ondskapen stor på Jorden"! Her i denne historien var det "Et folk med"! "Guds Folk". Husk det jeg sa:Et forbilde for oss! Men:"Gud sa,Det var Hans Krig"! "En annen plass står det:"Hevnen hører Herren til"! Minst-Et av folkeslagene som skulle bekjempes da Israel skulle innta "Løftes Landet"! Landet som han allerede hadde lovet til Abraham:"Alle Troendes Far"! (Viktig!) De måtte vente i Ørkenen (!!!) til "Syndens Mål" var fylt! Gud gjør Alt i Rett tid! Når "Synden var Full Byrdet"! Ja,da grep Gud inn og "Opprettet Loven"! Mrk.Det var Gud som gjorde det! Folket var Undertallige i denne historien i utgangspunktet og det var nesten Ingen igjen da "Kampen Begynte"! Lærerikt! "Ikke ved makt,ikke ved kraft,men ved Min Ånd-Sier Herren"!
    Min Konklusjon:Vi må stole på Han! Han ER Kjærlighet og vil at alle skal bli Frelst! Dette er noe av Kamp våpnene vi går ut med.Motstanderen i Krigen er en løgner og sier mye annet! Men Gud er "En fortærende Ild også! Han er Rettferdig og Han tåler IKKE Synd,Som jeg sa er Lovbrudd! Derfor sendte Gud den allmektige (Det tror ikke Motstanderen..) sin Sønn til denne jorden som da "Levde i Synd og tok på seg synden-Ved å DØ for den! Guds rettferdighet var opprettholt og vi kan gå tilbake til historien (Som også lærer oss-om frelse!)De fikk tilbudet om omvendelse først! Velg Smart!

    SvarSlett
  3. ...Ja,maskinen min sa innlegget (Klippet og limt)var for stort og derfor lagt til hoved stykket ..og?!

    SvarSlett