torsdag 4. november 2010

GUDS SABBATHS HEMMELIGHET!

Vi begynner med:"I Begynnelsen" (1.Mos.2:)1Slik ble himmelen og jorden fullført med hele sin hær.  2 Den sjuende dagen (!) hadde Gud fullført (!) hele sitt verk. Og Gud hvilte den sjuende dagen etter at han hadde gjort alt dette.  3 Gud velsignet den sjuende dagen og lyste den hellig. For den dagen hvilte Gud etter det verk han hadde gjort da han skapte. 4 Dette er fortellingen om himmelen (!) og jorden da de ble skapt. (Mine utrop!)
Gud Fullførte altså IKKE på 6 dager (Alle oversettelser er ikke like) Sabbathen,var en del av skapelsen ser vi.Videre ser vi at det handler OGSÅ om Himmelen! Dette kommer senere! Bare så vi vet det:Det finnes ingen "Vettug forklaring" på hvorfor vi skal ha 7 dager! Kun denne her i Bibelen om at Gud skapte og at vi/Han skal hvile/ha samfunn den dagen.Så sier han at vi skal minnes den:Da han skapte!
 3.Mos.26:33 Men eder vil jeg sprede blandt hedningene, og med draget sverd vil jeg forfølge eder; eders land skal bli øde og eders byer en ørken. 34 Da skal landet gjøre fyldest for sine sabbatsår hele den tid det ligger øde, mens I er i eders fienders land; da skal landet hvile og gjøre fyldest for sine sabbatsår. 35 Hele den tid det ligger øde, skal det ha hvile, den hvile som det ikke fikk i eders sabbatsår, da I bodde der...
Dette viser hvor viktig Sabbathen er for Gud.Vi vet også at Jorden hvilte i 70 år ved Babylons fangensskap for at jorden hadde IKKE vilt hvert 7.år slik Han hadde foreskrevet!
Vi vet at Jesus gikk av sedvane i synagogen/Tempelet på Sabbathen.Det samme gjorde disiplene!
Mark.1:21 Og de gikk inn i Kapernaum, og straks på sabbaten gikk han inn i synagogen og lærte. 22 Og de var slått av forundring over hans lære; for han lærte dem som en som hadde myndighet, og ikke som de skriftlærde.
Ap.Gj.13:42 Da de gikk ut, bad folk dem om at disse ord måtte bli talt til dem den følgende sabbat. 43 Og da synagoge-tjenesten var til ende, fulgte mange av jødene og av de gudsdyrkere som hadde tatt ved jødenes tro, med Paulus og Barnabas; disse talte da med dem og formante dem til å holde fast ved Guds nåde. 44 På den næste sabbat samlet da næsten hele byen sig for å høre Herrens ord.
Her ser vi:Ingen forandring.Lenge Etter den såkalte "Herrens dag" da Jesus stod opp! Ingen grunn til å bytte dag da-Ikke nå!
Vil bare legge til en "Parrantes"Min egen:Da vi tar imot Jesus som vår frelser,blir vi bedt om to ting for å få Den Hellige Ånds Gave! Jo,Omvende oss og la oss døpe! Vi gikk vår egen vei og var "Høyst" levende.Vi måtte "Korsfeste oss med Kristus"-for å få del i hans Blod  og Hans Rettferdiggjørelse.Ellers hadde vi måtte dø! "Syndens lønn er døden" Han ble vår rettferdighet,Han bar et rent blod fram for Faderen i vårt sted! Vi måtte ta imot Hans død og så begraves med Han! Vi Bekrefter med dette at vi er døde med han.Vi går :Inn til Hvilen (eller vår Sabbath) og viler fra våre gjerninger! Vi står nå opp fra de døde,da vi-slik som Han-har forlikelsens tjeneste! Vi lever ikke lenger selv-Kristus lever i oss! Vi har mottatt Den Hellige Ånd og Han,Talsmannen fortsetter å lede Kristus...i meg,og deg inntil Han kommer selv med Herlighetslegemet.Ved den siste Basun.Da Han selv kommer etter Faderens Ord,i sin,sin far og de Hellige englers Herlighet.
I Hebreerbrevet står det mye om hvilen:4
La oss derfor ta oss i vare for at nogen av eder skal synes å være blitt liggende efter, da et løfte om å komme inn til hans hvile ennu er forhånden.  2 For det glade budskap er og forkynt oss, likesom for hine; men ordet som de hørte, blev dem til ingen nytte, fordi det ikke ved troen var smeltet sammen med dem som hørte det.  3 For vi går inn til hvilen, vi som er kommet til troen, således som han har sag 39 Og enda alle disse fikk vidnesbyrd for sin tro, opnådde de ikke det som var lovt, 40 fordi Gud forut hadde utsett noget bedre for oss, så de ikke skulde nå fullendelsen uten oss.t: Så jeg svor i min vrede: Sannelig, de skal ikke komme inn til min hvile - enda gjerningene var fullført fra verdens grunnvoll blev lagt. (1930)
Vi er gått inn til hvilen vi som tror!(Mener den delen som inneholder at Jeg er korsfestet med Kristus og lever ikke lenger selv!)Det er mange-I GT & NT tid som ikke hat gått inn til denne hvilen jeg snakker om her hvis dere forstår!? Så er det alikevell:En sabatshvile som står tilbake for Guds folk! Vil her minne om Abraham:Hebr.11: 8 Ved tro var Abraham lydig da han blev kalt, så han drog ut til det sted han skulde få til arv, og han drog ut uten å vite hvorhen han skulde komme;  9 ved tro opholdt han sig som utlending i det lovede land som i et fremmed land, idet han bodde i telt sammen med Isak og Jakob, medarvingene til det samme løfte;(Mrk.Alle Guds menn i GT  levde i Tro!) I de to siste vers ser vi en Hemmelighet:En Sabbatshvile som venter på alle Guds folk.
 39 Og enda alle disse fikk vidnesbyrd for sin tro, opnådde de ikke det som var lovt, 40 fordi Gud forut hadde utsett noget bedre for oss, så de ikke skulde nå fullendelsen uten oss.Og ikke vi den uten dem!
Peter snakker om 1000 års riket...2.Pet.3: 4 og sier: Hvor er løftet om hans gjenkomst? for fra den tid fedrene sov inn, vedblir jo alle ting som de var fra skapningens begynnelse.  5 For de som påstår dette, er blinde for at det fra gammel tid var himler og en jord som var blitt til ut av vann og gjennem vann ved Guds ord,  6 og derved gikk den verden som da var, under i vannflommen.  7 Men de himler som nu er, og jorden er ved det samme ord spart til ilden, idet de opholdes inntil den dag da de ugudelige mennesker skal dømmes og gå fortapt.  8 Men dette ene må I ikke være blinde for, I elskede, at én dag er i Herrens øine som tusen år, og tusen år som én dag.  9 Herren er ikke sen med løftet, således som nogen akter det for senhet, men han har langmodighet med eder, da han ikke vil at nogen skal fortapes, men at alle skal komme til omvendelse. Mrk! Her er mange "Hemmeligheter" avslørt!Dette er den endelige vilen vi skal gå inn til:Gud skapte på 6000 år og vilte på de siste 1000år! Derfor er Sabbathen viktig:Den du tjener er din Herre! Tror du Han skapte på 6 (Bokstavelige)dager.Husk Hans viledag og du går inn til Hans vile.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar