onsdag 15. desember 2010

Hva krever Herren av en Menighets tjener?


En kristen tjener i Menigheten.
Moses ved den brennende tornebusken

La oss bare slå fast at Jesus er det sanne bilde på en Tilsynsmann og Hyrde i menigheten.
Han vil Hellige og Rense seg et Eiendomsfolk! Et folk som hører Hans Røst!

1.Pet.2:25. Dere var som bortkomne sauer, men nå har dere vendt om til ham som er hyrde og tilsynsmann for deres sjeler.

Litt informasjon om Paulus venn og medarbeider Titus:

pastoralbrevene

Fellesbetegnelse på Paulus’ 1. og 2. brev til Timoteus og brevet til Titus; første gang brukt i 1750-årene. Betegnelsen skyldes at brevene inneholder forskrifter og råd til menn som står som ledere og hyrder (lat. pastores) i en menighet. Beteg ... Ordliste - Dato: 23.08.2006 

Titus

En av Paulus’ betrodde medarbeidere. Han var hedningekristen og var sammen med Paulus på apostelmøtet i Jerusalem (Gal 2,1.4). Han var Paulus’ utsending til menigheten i Korint og sentral i forbindelse med innsamlingen til de fattige i me ... Ordliste - Dato: 28.08.2006 

Titus, Paulus’ brev til

Brevet innholder veiledning til Titus som fikk ansvaret for å ordne menighetslivet på Kreta (1,5). Det inneholder bl.a. forskrifter om menighetens eldste og tilsynsmenn. Regnes blant (→) pastoralbrevene. Mange forskere betrakter det som (→) ... Ordliste - Dato: 28.08.2006 

Eldste og tilsynsmenn:
 
Tit.1:5.Jeg lot deg bli igjen på Kreta for at du skulle ordne det som fremdeles var ugjort, og innsette eldste i hver by, slik jeg påla deg.  6 En eldste må det ikke være noe å utsette på: Han skal være én kvinnes mann, barna hans må være troende, ikke oppsetsige og ikke kunne beskyldes for å leve vilt og utsvevende. 7 For en tilsynsmann er Guds forvalter, og det må ikke være noe å utsette på ham. Han må ikke være egenrådig, bråsint, drikkfeldig, voldelig eller ute etter skammelig vinning 8 Han skal være gjestfri, godhjertet, forstandig, rettskaffen, gudfryktig og herre over seg selv.  9 Han må holde seg til det troverdige ord som samsvarer med læren, slik at han både duger til å veilede i den sunne lære og til å vise til rette dem som sier imot.

Falske lærere 10 For det finnes mange gjenstridige pratmakere som forvirrer andre, særlig blant de omskårne. 11 Du må stoppe munnen på dem, for de fører ulykke over hele familier når de sprer sin forkastelige lære for skammelig vinnings skyld. 12 En av deres egne, en profet, har sagt: «Kreterne er alltid løgnere, onde villdyr, glupske og late!» 13 Dette vitnesbyrdet er sant. Derfor skal du vise dem strengt til rette, så de kan bli sunne i troen. 14 De må ikke holde seg til jødiske myter og bud, gitt av mennesker som har vendt seg bort fra sannheten. 15 Alt er rent for de rene, men for de urene og vantro er ingen ting rent. Nei, de er urene både i sinn og samvittighet.16 De erklærer at de kjenner Gud, men fornekter ham med det de gjør. De er avskyelige og ulydige, ute av stand til å gjøre noe godt.

Her ser vi rådene til Timoteus om det samme:

Timoteus, betrodd medarbeider av Paulus, og medavsender til flere Paulus-brev. Selv om faren var gresk, var han jøde siden han var født av jødisk mor. Han fulgte Paulus på annen og tredje misjonsreise. 1 og 2 Timoteusbrev foregir å være fra Paulus til Timoteus for å støtte ham som kirkeleder. Deres ekthet er meget omstridt. Se Pastoralbrevene. Ifølge oldkirkelig tradisjon led Timoteus martyrdøden som biskop i Efesos. (Kilde:Store Norsk)

Dette er et troverdig ord.Menighetens ledere
I.Tim.3:Om noen gjerne vil ha en tilsynstjeneste, er det en verdifull oppgave han ønsker seg.  2 En tilsynsmann må ikke kunne anklages for noe. Han må være én kvinnes mann, nøktern, forstandig, høflig, gjestfri, dyktig til å undervise,  3 ikke drikkfeldig eller voldelig, men mild, uten stridslyst og pengebegjær.  4 Han må lede sitt eget hus på en god og hederlig måte og ha lydige barn.  5 Dersom han ikke klarer å lede sitt eget hus, hvordan kan han da ha omsorg for Guds menighet?  6 Han må ikke være nyomvendt, for da kan han bli hovmodig og komme under samme dom som djevelen.  7 Han må også ha godt ord på seg blant dem som står utenfor, så han ikke blir til spott og går i djevelens felle.
   
  8 På samme måte skal menighetstjenerne være hederlige og ikke tale med to tunger, de må ikke drikke for mye vin eller være ute etter skammelig vinning.  9 De skal eie troens mysterium i en ren samvittighet. 10 Men også de skal først prøves, og er det ikke noe å utsette på dem, kan de settes til tjenesten. 11 På samme måte skal kvinnene være hederlige, uten sladder, edruelige og pålitelige i alt. 12 En menighetstjener skal være én kvinnes mann, og kunne ta ansvar for sine barn og styre sitt hus på en god måte. 13 For de som utfører tjenesten godt, blir høyt verdsatt og kan vise stor frimodighet i troen på Kristus Jesus.
   
 14 Jeg skriver dette til deg enda jeg håper å komme til deg snart. 15 Men hvis det trekker ut, vil jeg du skal vite hvordan en skal ferdes i Guds hus, som er den levende Guds menighet, sannhetens søyle og grunnvoll.
   
 16 Samstemt bekjenner vi at gudsfryktens mysterium er stort.*
          Han ble åpenbart i kjøtt og blod,
          rettferdiggjort i Ånden,
          sett av engler,
          forkynt for folkeslag,
          trodd i verden,
          tatt opp i herlighet.
**
*Tåler du ikke Herrens test så avstå! Be om at Han må stadfeste Ordet i deg med de medfølgende tegn! Gud velsigne hver og en av dere! (Ps.Jeg består ikke testen)
**Dette er en det av «Anti-Krist» Testen:Åpenbart i Kjøtt og Blod.Dvs:Han ble Menneske som oss!

Dette er det da ingen som kan holde,vil du kansje si!
Mulig det? Er det :Mine påstander? Er det jeg som setter Høye krav? Paulus viste det ville komme "Glupske ulver inn i Menighetene"! Ja,Han "SÅ" at de stod klare! Han advarte mot dem alle.Til Romerne sendte han det lengste brevet om "Lov & Nåde" i forveien så ikke Menigheten skulle forføres! Vil du holde Loven,er Kristus død forjeves! Det sa "Den største Lov-Lærer av dem alle"!Han Drepte for den-og trodde han gjorde Gud en tjeneste!?Allikevel Så han Guds Natur i Loven! Feilen var bare så klar:Den frelser ikke! Halleluja! Loven Fordømmer deg! Det var genialt! Den "Ledet deg til (JHWH) Gud Herren..eller som Moses møtte han:"JEG ER".-Ja Han sendte nå Paulus (Han hadde fått et Nytt navn (!) Akkurat som Jakob (=Sviker/Bedrager/Løyner) til Israel! Etter at han hadde sloss MED Guds Engel og blitt Velsignet! Vi blir og velsignet og får del i "Det Nye Navnet:Gud Med Oss"Amen!

Ja,da venner tror jeg også vi kan leve etter Bibelens norm! La oss allle bli forvandlet til det samme sinn og søke i alt - Det som er "Der oppe" I Kristus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar