lørdag 4. desember 2010

Hvor var Jesus den 25 Desember år 1. Vi Undersøker!

Jesus blir født
Luk.2:1Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Augustus om at hele verden skulle innskrives i manntall. 2 Denne første innskrivning ble holdt mens Kvirinius var landshøvding i Syria. 3 Og alle dro av sted for å la seg innskrive, hver til sin by.
*Dette skjedde i år 4 F.Kr.

Fra Egypt til Nasaret:
Matt.2:19 Etter at Herodes var død, viste Herrens engel seg i en drøm for Josef i Egypt 20 og sa: «Stå opp, ta med deg barnet og barnets mor og dra til Israels land! For de som ville ta livet av barnet, er døde.» 21 Han sto da opp, tok med seg barnet og barnets mor og kom til Israels land. 22 Men da han fikk høre at Arkelaos var blitt konge i Judea etter sin far Herodes, våget han ikke å slå seg ned der. Han ble varslet i en drøm og dro til Galilea. 23 Da han kom dit, bosatte han seg i en by som heter Nasaret. Slik skulle det ordet oppfylles som er talt gjennom profetene, at han skulle kalles en nasareer.
-Dan.9: 24 Sytti uker er tilmålt ditt folk og din hellige stad til å innelukke frafallet og til å forsegle synder og til å dekke over misgjerning og til å føre frem en evig rettferdighet og til å besegle syn og profet og til å salve et Aller-helligste. / 25 Og du skal vite og forstå: Fra den tid ordet utgår om å gjenreise og ombygge Jerusalem, inntil en salvet, en fyrste, står frem, skal det gå syv uker og to og seksti uker; det skal igjen settes i stand og opbygges med gater og vollgraver, men under tidenes trengsel. / 26 Og efter de to og seksti uker skal den salvede utryddes og intet ha, og staden og helligdommen skal en kommende fyrstes folk ødelegge, og enden på det er oversvømmelse, og inntil enden er det krig; ødeleggelse er fast besluttet. / 27 Og én uke skal gjøre pakten fast for de mange; og i midten av uken skal slaktoffer og matoffer ophøre, og på vederstyggelighetenes vinger skal ødeleggeren komme, og det inntil tilintetgjørelse og fast besluttet straffedom strømmer ned over den som ødelegges. /(1930)
Dette er profetien om en "Salvet" som skulle komme.Vi vet at Mesias betyr:Salvet.(Gr:Kristus)
Luk.4:18 Herrens Ånd er over meg,
for han har salvet meg
til å forkynne godt budskap for fattige.
Han har sendt meg for å rope ut
at fanger skal få frihet
og blinde få synet igjen,
for å sette undertrykte fri

19 og rope ut et nådens år fra Herren.
Her ser vi Jesus siterer Jesaias Profeten også!(Jes.61:1-2a Mrk-Resten gjelder Hans 2.Komme,med Dommen.Denne leser Han Ikke! "Lukker " bokrullen.)
Her begynner Jesus sin tjeneste.Han er 30 år etter Jødisk skikk! Det vil si i på 27 E.Kr.Jesus var altså i Nasaret sin hjemby.Han hadde bodd i landflyktighet i Egypt i nær (?) 4 år etter historie skriverne.Herodes som stod han etter livet var død!Han (Jesus)døde i år 30 ved Paske ofringen som Guds virkelige offerlam.Ofringen i Tempelet kunne nå opphøre som Profeten Daniel skrev om!Siden Jesus etter proffesien hadde holdt på en halv profetisk uke måtte han være fådt om høsten-Da hyrdene var ute på marken!

NÅ VET VI AT JESUS IKKE VAR I NOEN KRYBBE.HAN VAR IKKE I BETLEHEM OG HAN LEKTE VELL MED VENNENE SINE I DEN LILLE BYEN NORD I ISRAEL.EN FORELØPIG LITEN UBETYDELIG BY NESTEN INGEN VISTE OM!

La oss se hva andre sier om saken før vi trekker noen konklusjon?

VINTERSOLVERV.JULENS OPPRINNELSE.
Julen var opprinnelig en hedensk fruktbarhetsfest for å feire et godt år, og her i mørke nord at vi gikk lysere tider i møte. Nå var kornet tresket, høstens sysler avsluttet og slaktedyrene hadde bøtt med livet. Det var viktig ”å drikke jul” og julebrygget hadde en helt sentral plass.

Mange av høytidens tradisjoner har hedensk opprinnelse, og man kan undres hvorfor vi feirer Jesu fødsel denne dag? Den 25. desember var allerede en godt innarbeidet festdag for antikkens solgud Mithra. Våre praktisk anlagte forfedre bestemte derfor under et kirkemøte i år 353 at Jesu fødselsdag skulle legges til denne dato, da man ikke visste med sikkerhet når han ble født. På denne måten overtok kristendommen en festhøytid og dens veletablerte tradisjoner, men ga dem nye rammer.(http://www.sigdal.no/default.asp?uid=1126&dato=22.12.2009)

-Legg også merke til mitt andre innlegg om Mithra,Paven og Skaperen!

Julens opprinnelse:

Så oppstår spørsmålet. Hvordan fandt disse skikker vei inn i den datidige kristenhet, fra katolisisme til protestantisme til fundamentalistiske kirker?

Ordet "Christmas" viser hvem som forenet hedenskap med kristendom. Ordet "Christmas" er en kombinasjon av ordene "Kristus" og "messe".

Ordet "messe" betyr død, og ble oppfunnet av den romersk-katolske kirke, hvor den stadig feires. Messeritualet involverer Kristi død og utdeling av "hostien". "Hostie" er tatt fra det latinske ord "hostiall", som betyr offer! (*Mrk:Er dette et "Skult budskap om at der feires en DØD Frelser"?)

"Christmas" er derfor et romersk-katolsk ord.

Et enkelt studium av den romersk-katolske kirkes taktikk vil vise at kirken bestandig absorberte forskjellige tradisjoner hos stammer, kulturer og nasjoner, for å øke antall mennesker under dens kontroll. Den romerske kirke sa til de forskjellige hedenske nasjoner: "Bare ta med deres guder, gudinner og ritualer, og så vil vi gi dem benevnelser og navn som lyder kristne." (*Dette er det jeg kaller:Babels forvirring og handler om "Makt" og ikke Sannhet!)

Da Martin Luther startet reformasjonen den 3l. oktober 1517, viderebrakte han og påfølgende reformatorer, hedenskapen som var dypt forankret i den romerske kirke.

Disse reformatorer lot julen forbli i dens romerske klesdrakt.
-Sannheten er at alle juleskikkene går tilbake før Jesu Kristi fødsel. Et studium vil vise at våre dages julefeiring er en samling med tradisjoner og praksis som er hentet fra mange kulturer og nasjoner.

Selve datoen, 25. desember, kommer fra Roma, og var en feiring av den italiske gud Saturn, og gjenfødselen av solguden. Dette skjedde altså lenge før Jesu fødsel.

De før-kristne romere og andre hedninger så at dagslyset begynte å tilta etter 22. desember, på det tidspunkt hvor man mente at solguden døde. Disse oldtids folkeslag trodde at solguden sto opp fra de døde tre dager senere som den nyfødte og erværdige sol. Dette mente man var årsaken til at det ble lysere.(*Hvet ikke hva dette minner deg om men?)(Babel...Fremdeles?)
(http://www.blaakildekirken.dk/helligdage/juloprinnelse.htm)

Ja,hva skal vi si? Jeg tror jeg kan slå fast at Jesus ikke kommer på festen! Da kommer ikke jeg heller,For Han er Min Herre og "Jeg gjør det men Herre gjør! Akkuratt som Jesus ikke gjorde sin vilje-Men Hans vilje som hadde sendt Han:Faderen.

Dessuten er det vell ikke Solen vi skal tilbe-eller solen vi skal tjene? Den Dyrkelsen finnes blant ALLE hedninger fra India,Egypt,Norge...og Rom.New Age er og med på dette.

Esekiel 8: 15 Og han sa til mig: Har du sett det, menneskesønn? Ennu skal du få se flere vederstyggeligheter, større enn disse. 16 Og han førte mig inn i den indre forgård til Herrens hus, og se, ved inngangen til Herrens tempel, mellem forhallen og alteret, var det omkring fem og tyve menn som vendte ryggen mot Herrens tempel og ansiktet mot øst, og de bøide sig mot øst for solen.Israels Prester prøvde en gang å tilbe Solen i Guds Tempel-La dette være en advarsel til oss!

1 kommentar:

  1. Jeg er så glad for at jeg ikke feirer denne hedenskapen.

    SvarSlett